Wil je deelnemen aan Siriusactiviteiten én je studieboeken bestellen met korting? Word lid!

Kick-In 2016

De Kick-In van Jasper, Kevin en Jorissa – Eerstejaars studenten EPA en een eerste jaars GZW studente.

Kick-In van Jasper Smeitink, EPA

Na een lange vakantie had ik stiekem ook wel zin gekregen in m’n nieuwe leven als student. Om daar kennis mee te maken was er de Kick-In. Tijdens de Kick-In doe je allerlei leuken activiteiten waardoor je je studiegenoten, maar ook de verschillende sport- en studentenverenigingen beter leert kennen.

Nadat de registratie op de woensdag was afgelopen kon je een kijkje nemen op de openingsmarkt waar bijna alle studenten- en sportverenigingen zich aan de nieuwe studenten presenteerden. Dit was heel handig om een beeld te krijgen van wat de universiteit buiten het studeren om te bieden heeft.

Na de openingsmarkt op werden er doegroepen gevormd. Dat is een groepje met je nieuwe studiegenoten onder leiding van een tweedejaars student. Met je doegroep kun je meedoen aan de activiteiten die je leuk lijken. Bij onze doegroep ‘Escalation’ waren dat vooral de feesten, en daar gingen we dan ook direct voor de eerste avond. De donderdag hadden we ’s morgens daarom ook wat opstartproblemen en toen hebben we besloten om de dag nuttig te besteden door luierend op het gras bij te komen. Veel tijd om bij te komen was er helaas niet, want tegen het einde van de middag was het tijd voor de bestorming van de Bastille!

De bestorming van de Bastille is een obstacle run die je met je hele doegroep zo snel mogelijk probeert af te leggen. Gelukkig hebben we die met de nodige schrammen ook weer weten te overleven, en de pizza die we daarna hadden hielp ons er weer helemaal bovenop! ’s Avonds was er dan nog een poolparty in het buitenbad van Piranha.

De rest van de Kick-In hebben we ook nog lekker doorgefeest, met als afsluiter een kamp georganiseerd door onze studievereniging Sirius. Hierbij werd de indeling op doegroepen een beetje losgelaten en leerden we ook de andere studenten van EPA en GZW kennen. Leuke dingen die we tijdens dit kamp hebben gedaan waren bijvoorbeeld een cantus en een barbecue.

Kortom, ik kijk terug op de Kick-In als een leuke en gezellige periode waarin ik al feestend een heleboel nieuwe mensen van Sirius en mijn studie heb leren kennen.

Kick-In van Kevin Heerema, EPA

Woensdag 23 augustus. De Kick-In begint. Op deze bloedhete dag sta ik met honderden andere wereldvreemde mensen te wachten tot we het terrein op kunnen. Mensen beginnen al vrienden te maken met elkaar en ook ik kom uiteindelijk niet in mijn eentje uit de lange rij. Al snel begint de grote opening van de Kick-In en aan het einde van de dag leert iedereen de mensen van zijn opleiding kennen. Het is ongemakkelijk, maar dat duurt niet lang: wanneer we een paar uren later de doegroepen gaan vormen, hebben we al een idee met wie we de Kick-In willen meemaken.

Op donderdag begint de Kick-In pas echt met de cultuurdag en op vrijdag is de sportdag begint waar je een kijkje kunt nemen bij alle sportverenigingen op de campus. We kennen elkaar al veel beter dan twee dagen ervoor. 's Avonds is er een fantastische poolparty en daarna kozen we om verder te feesten bij de hockeyclub. Het weekend zit vol met rustige activiteiten zoals een openluchtbioscoop en op zaterdagavond worden we in bussen naar Hengelo gebracht om te feesten in de Metropool.

Op maandag begint dan het opleidingskamp. In de ochtend hebben we een aantal proefcolleges, 's middags zijn er activiteiten georganiseerd door Sirius om alle mensen van de opleiding te leren kennen en later brengt een bus ons naar de locatie waar we de komende dagen zullen verblijven. Deze dagen zitten vol met talloze activiteiten om alles en iedereen te leren kennen en een goede tijd te hebben. Op woensdagavond is iedereen gesloopt, maar toch kiezen we ervoor om nog een extra feestje mee te pakken in de stad.

Donderdag is de laatste dag van de Kick-In. Doorzettingsvermogen houdt me op de been, want energie heb ik niet meer. Het eindfeest die avond is legendarisch.

Nu, een paar maanden later, weet ik zeker dat ik vrienden heb gemaakt met wie ik nog veel dingen ga mee maken. We hebben het nog steeds regelmatig over de Kick-In en iedereen is het met me eens als ik zeg dat je er geen seconde van zou moeten missen.

Kick-In van Jorissa van den Dool, GZW

De kick-In. Wat je daarvan moet verwachten weet niemand. Het begon allemaal met 2 uur wachten in de rij voor het registreren. Dit was veel minder vervelend dan je zou denken, want hierdoor maak je meteen al contact met een heleboel nieuwe mensen. Hiermee was de eerste stap naar een leuke Kick-In al gezet. Het vormen van de doe-groepen maakte alles nog een stukje makkelijker. Ik ben terechtgekomen in een doe-groep van studentenvereniging AEGEE. Omdat mijn doe-groep maar 7 deelnemers had, raakte ik meteen al goed bevriend met deze mensen.

Als doe-groep hebben wij zo’n beetje alles meegemaakt van de Kick-In. Van ’s ochtends vroeg (11 uur :p) tot diep in de nacht stond er voor ons van alles op het programma. Zo hebben wij meegedaan met de sportactiviteiten, maar zijn we ook wezen kijken bij verschillende activiteiten van cultuur- en studentenverenigingen. De ene activiteit was leuker dan de ander, maar omdat we een ontzettend gezellige groep met meiden waren hebben we van iedere dag een feestje kunnen maken! Een van de leukste activiteiten vond ik de bestorming van de Bastille (met dank aan het prachtige weer) en het feest in de Metropool in Hengelo.

Doordat je 9 dagen lang bijna 24 uur per dag met elkaar optrekt, leer je je groepsgenoten op verschillende manieren kennen. Hierdoor heb ik aan de Kick-In ook echte vriendschappen overgehouden. Kortom, de Kick-In is iets waar je zeker geen spijt van zult krijgen!

foto jorrisa
Wil je deelnemen aan Siriusactiviteiten én je studieboeken bestellen met korting? Word lid!